Kas bouwen

U kunt een kas bouwen als u uw tuinseizoen wilt verlengen. Een kas aan huis is heerlijk. Zo kunt u aan huis, beschut tegen wind en regen, zaaien, stekken, verzorgen en oogsten. Als u groene vingers hebt is een kas bouwen beslist iets voor u.

RnW Veranda's helpt u hier graag bij. Zo kunt u bij ons terecht voor de materialen die u nodig hebt. Wij leveren u de constructie zodat u eenvoudig zelf een kas kunt bouwen.

Checklist wanneer je een kas gaat bouwen

Een kas bouwen vraagt uw aandacht met betrekking tot een aantal zaken. Zo moet u een juiste locatie voor uw kas uitzoeken. Een kas bouwen op een helling vraagt wellicht om een drainage systeem voor mogelijk water dat naar beneden rolt bij regen. Een kas bouwen doet u altijd op een vlakke ondergrond en op een zonnige plek. Enige beschutting van de omliggende tuin is gewenst i.v.m. koude wind wat leidt tot warmteverlies.

  • Een goede locatie
  • Drainage systeem
  • Beschutting van de kas

Rekening houden met het gewas voor je kas

Voordat u een kas gaat bouwen dient u ook na te denken over het gewas dat u wilt verbouwen. Met een kas kunt u namelijk zelf de omstandigheden bepalen. Sommige gewassen hebben behoefte aan warme en vochtige omstandigheden terwijl andere dat juist niet hebben. Denk daarnaast na over de indeling van de kas die u gaat bouwen. Gewassen kunnen elkaar namelijk versterken, maar ook verzwakken.

kas bouwen

RnW Veranda's

Polycarbonaat platen zijn de laatste jaar erg in trek bij mensen die een kas willen bouwen. De dubbelwandige platen zorgen namelijk voor een goede isolatie waardoor u gemakkelijker het klimaat in uw kas kunt regelen.

Een kas bouwen doet u met RnW Veranda's!

Bekijk ons aanbod »    Neem contact op »     Zakelijke afnemer »