0
Toegevoegde producten:
Totaal (0 Producten)
€0,00 incl. BTW
Gratis verzending
Totaal
€0,00 incl. BTW
Bekijk winkelwagen
Menu

Terrasoverkapping

Wilt u een terrasoverkapping plaatsen of een overkapping maken? Met een aantal zaken dient u dan rekening te houden! Heeft u bijvoorbeeld al aan de buren gedacht of de juiste ligging van uw overkapping? Hieronder leggen we haarfijn uit waar u op dient te letten bij het plaatsen van een overkapping.

Een terrasoverkapping plaatsen

Bent u van plan een terrasoverkapping bij ons aan te schaffen en om deze op korte termijn te gaan plaatsen? Het is verstandig, en wij raden u het ten zeerste aan, om dan even bij de buren aan te kloppen en dit in alle rust te overleggen. Hiermee voorkomt u dat er problemen tijdens de plaatsing van uw mooie overkapping ontstaan.

Door het te vragen en de buren te betrekken bij de bouw ervan voorkomt u eventuele problemen. Hierdoor start u in alle rust aan de bouw van uw eigen overkapping en vergroot u de kans dat de buren juist een handje mee willen helpen in plaats van het af te willen breken. 

Terrasoverkapping en ligging

Voordat u een terrasoverkapping gaat maken dient u goed na te denken over de locatie van uw overkapping. Aan welke zijde van uw huis wilt u dit bijvoorbeeld plaatsen? Houdt goed rekening met het lichtinval, zodat u later wel van het zonlicht kan genieten.

Komt er u niet uit of heeft u vragen hierover? Bezoek onze showroom om een idee te krijgen of neem contact met ons op. Wij helpen u graag en we denken met u mee. 

Vergunning voor uw terrasoverkapping

Als u een terrasoverkapping wilt plaatsen is de kans aanwezig dat u daarvoor een omgevingsvergunning nodig heeft. De terrasoverkapping moet namelijk voldoen aan verschillende regels omtrent veiligheid, bestemmingsplan, omgevingsbeeld, overlast en milieu. Door middel van vergunningen reguleert de overheid alle verbouwingen en kunt u dus wettelijk zonder problemen een overkapping plaatsen.

Als Terrasoverkapping Specialist adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Bij ons kunt u voor elk onderdeel terecht, van schroefje tot een complete leefveranda.

Voordelen Aluminium overkapping

 • duurzaam;
 • zeer sterk materiaal;
 • weinig onderhoud;
 • bestand tegen weeromstandigheden;
 • roest niet.

Aluminium overkapping

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping en materiaal

Van welk materiaal moet de terrasoverkapping zijn? We hebben terrasoverkappingen in verschillende soorten en maten. U heeft de keuze uit aluminium, hout en polycarbonaat, afhankelijk van uw eisen en wensen maken we de bouwmaterialen op maat.

We werken ook met polycarbonaat platen deze zijn onder andere: goed isolerend, brandvertragend, sterk en licht in gewicht. U dient tevens na te denken over de stijl waarin u uw terrasoverkapping wilt maken.

Wordt het een moderne terrasoverkapping of bent u meer van de klassieke terrasoverkapping? Uiteraard zijn ze beiden erg mooi, maar maakt u de keuze natuurlijk wel vanuit uw wensen en eisen en de stijl van uw woning.

Kenmerken Polycarbonaat platen

 • verkrijgbaar in helder of opaal uitvoering;
 • duurzaam materiaal;
 • slagvast;
 • brandvertragend;
 • sterk, maar licht in gewicht;
 • UV-bestendig aan bovenzijde;
 • eenvoudig te verwerken.

Polycarbonaat platen

Een klassieke terrasoverkapping of iets anders?

Wij leveren al de producten waarmee u een klassieke terrasoverkapping kan bouwen, maar als u een speciale wens of een ander formaat nodig heeft dan is dit bij ons ook mogelijk. 

Wij zagen alles voor u op maat en denken graag met u mee zodat u een overkapping krijgt die geheel naar wens is en die past. Dit alles doen wij kosteloos en berekenen wij niet door. Hierdoor houdt u meer geld over. Bij ons is maatwerk geen meerwerk.

Neem snel contact met ons op als u vragen heeft. Overtuigd? Klik dan hieronder om een offerte aan te vragen. Hoe sneller u de aanvraag doet, des te eerder wij starten met uw terrasoverkapping. 

Vraag hier uw offerte aan