Polycarbonaat platen

RnW Veranda's is de specialist in polycarbonaat platen. Onze platen van 10mm en 16mm worden veel gebruikt voor veranda's, terrasoverkappingen, carports, tuinkassen en lichtstraten. 

Wat is een polycarbonaat plaat?

Polycarbonaat is een ideaal alternatief voor dakbedekking met dezelfde transparantie als glas. Bovendien is het veel sterker dan glas en bijzonder licht. Een plaat bestaat uit 2 platen met daartussen dwarsschotten. Er zijn polycarbonaat platen in diverse diktes waarbij RnW Veranda's de platen van 10mm en 16mm standaard op voorraad heeft. Deze platen zijn voordeliger dan glazen platen en beschikken over een goede isolatie.

Kenmerken polycarbonaat platen

 • verkrijgbaar in helder of opaal uitvoering
 • duurzaam materiaal
 • slagvast
 • brandvertragend
 • sterk, maar licht in gewicht
 • Uv-bestendig aan bovenzijde
 • eenvoudig te verwerken

De 10mm en 16mm polycarbonaat platen kennen bovendien hun eigen specifieke kenmerken.

De kenmerken van polycarbonaat

Een veranda met polycarbonaat dakplaten

Zoals u hierboven kunt lezen zijn de polycarbonaat dakplaten uv-bestendig aan de bovenzijde. Dit heeft als grote voordeel dat ze uitstekend geschikt zijn om te verwerken in uw veranda. Door de UV protectie kunt u altijd met een gerust hart onder de overkapping of veranda zitten. Een ander voordeel van polycarbonaat platen is dat het er strak uitziet en voldoende licht biedt. Hierdoor kunt u altijd lekker buiten zitten onde de polycarbonaat dakplaten.

 

Polycarbonaat platen online bestellen

Wilt u deze platen bestellen, dan kunt u via onze website eenvoudig een prijsberekening maken. Wij zagen alle platen handmatig voor u op maat zodat er een minimum aan restafval ontstaat. Bovendien brengt dit uiteraard voor u extra gemak. Ook blazen wij de platen na het zagen schoon.

Prijs berekenen

De 16 mm vergeleken met 10 mm polycarbonaat platen

Zowel de 16 mm als de 10 mm platen zijn zeer geschikt voor veranda's. De 16 mm platen zijn beschikbaar in meer verschillende maten en zijn beter isolerend vergeleken met de 10 mm platen. De 10 mm platen zijn daartegenover wel een stuk goedkoper en een stuk lichter. Een goed alternatief voor polycarbonaat platen is een aluminium overkapping.

Niet vergeten bij te bestellen

Wanneer u meerdere polycarbonaat platen bij ons in de webshop heeft besteld, moet u erop letten dat u de ventilerende tape niet vergeet bij te bestellen. Ventilerende tape wordt geplakt op de bovenzijde van de polycarbonaat kanaaltunnelplaat, zodat er geen kleine beestjes in kunnen kruipen. RnW Veranda's adviseert aan de onderzijde U-profielen. Heeft u nog vragen over onze polycarbonaat platen of wilt u graag advies van ons? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team bestaat uit vakmensen die veel kennis hebben. Zij staan u daarom graag te woord!

Wat maakt RnW Veranda's zo uniek?

 • Snelle levering en A-kwaliteit
 • U heeft bij ons 10 jaar garantie
 • Ook in de avond en in het weekend zijn wij bereikbaar
 • Voor elk onderdeel kunt u bij ons terecht
 • Alles wordt op maat gezaagd
 • Wij bezorgen ook in België
 • En hebben we een enorm grote voorraad, waardoor elk project op elk moment kan starten

Kom langs in onze showroom 

Het begin is er! U begint met de bouw van een veranda achter in uw tuin, maar u weet niet welk type dakbedekking moet kiezen voor het mooiste resultaat. Het type dakbedekking wordt altijd gezien als de piek op de kerstboom. Wij begrijpen dan ook dat dit een moeilijke keuze is en dat u graag meer informatie en advies wilt. Kom daarom geheel vrijblijvend een keer langs in onze showroom u. Onze adviseurs staan u graag te woord en helpen u met het maken van de juiste keuze. De showroom is van maandag tot en met vrijdag geopend tijdens kantooruren. Heeft u geen tijd doordeweeks? Geen probleem! U bent ook op zaterdag van 08:00 uur tot 13:00 uur van harte welkom. Tot dan! 

Polycarbonaat platen