Polycarbonaat platen

RnW Veranda's is de specialist in polycarbonaat platen. Onze platen van 10mm en 16mm worden veel gebruikt voor veranda's, terrasoverkappingen, carports, tuinkassen en lichtstraten. 

Wat is een polycarbonaat plaat?

Polycarbonaat is een ideaal alternatief voor dakbedekking met dezelfde transparantie als glas. Bovendien is het veel sterker dan glas en bijzonder licht. Een plaat bestaat uit 2 platen met daartussen dwarsschotten. Er zijn polycarbonaat platen in diverse diktes waarbij RnW Veranda's de platen van 10mm en 16mm standaard op voorraad heeft. Deze platen zijn voordeliger dan glazen platen en beschikken over een goede isolatie.

Kenmerken polycarbonaat platen

  • verkrijgbaar in helder of opaal uitvoering
  • duurzaam materiaal
  • slagvast
  • brandvertragend
  • sterk, maar licht in gewicht
  • Uv-bestendig aan bovenzijde
  • eenvoudig te verwerken

De 10mm en 16mm polycarbonaat platen kennen bovendien hun eigen specifieke kenmerken.

De kenmerken van polycarbonaat

Een veranda met polycarbonaat dakplaten

Zoals u hierboven kunt lezen zijn de polycarbonaat dakplaten uv-bestendig aan de bovenzijde. Dit heeft als grote voordeel dat ze uitstekend geschikt zijn om te verwerken in uw veranda. Door de UV protectie kunt u altijd met een gerust hart onder de overkapping of veranda zitten. Een ander voordeel van polycarbonaat platen is dat het er strak uitziet en voldoende licht biedt. Hierdoor kunt u altijd lekker buiten zitten onde de polycarbonaat dakplaten.

Polycarbonaat platen online bestellen

Wilt u deze platen bestellen, dan kunt u via onze website eenvoudig een prijsberekening maken. Wij zagen alle platen handmatig voor u op maat zodat er een minimum aan restafval ontstaat. Bovendien brengt dit uiteraard voor u extra gemak. Ook blazen wij de platen na het zagen schoon.

Prijs berekenen

De 16 mm vergeleken met 10 mm polycarbonaat platen

Zowel de 16 mm als de 10 mm platen zijn zeer geschikt voor veranda's. De 16 mm platen zijn beschikbaar in meer verschillende maten en zijn beter isolerend vergeleken met de 10 mm platen. De 10 mm platen zijn daartegenover wel een stuk goedkoper en een stuk lichter. Een goed alternatief voor polycarbonaat platen is een aluminium overkapping.

Polycarbonaat platen