0
Toegevoegde producten:
Totaal (0 Producten)
€0,00 incl. BTW
Gratis verzending
Totaal
€0,00 incl. BTW
Bekijk winkelwagen
Menu

Uw droom veranda bouwen? Ons stappenplan + 3 voordelen

Het bouwen van een veranda kan een leuke en uitdagende ervaring zijn! Een veranda biedt een mooie buitenruimte waar u van het weer kunt genieten terwijl u toch beschut bent!

Of u nu een beginnende doe-het-zelver bent of al wat ervaring hebt, met het stappenplan van RnW Veranda's kunt u uw eigen veranda bouwen en er jarenlang van genieten.

Graag schetsen we voor u een beeld hoe het bouwen van veranda in zijn werking gaat. 

Ons aanbod bekijken?

Uw eigen veranda bouwen? Dit is een voorbeeld van een klant.

Stap 1: ontwerp uw eigen veranda

Voordat u begint met het bouwen van uw veranda, is het belangrijk om een plan te maken en het ontwerp te bepalen. Hier zijn enkele stappen die je moet volgen:

 • Bepaal de grootte en locatie van je veranda: Meet de beschikbare ruimte en bepaal de grootte van uw veranda. Kies ook de locatie van de veranda, waar u het meeste gebruik van kunt maken.
 • Kies het materiaal: er zijn verschillende materialen beschikbaar voor de bouw van een veranda, waaronder hout, aluminium en PVC. Kies materiaal dat past bij uw budget en de uitstraling die u wilt bereiken.
 • Ontwerp uw je veranda: maak een ontwerp dat past bij uw huis en uw persoonlijke stijl. Overweeg elementen zoals dakbedekking, verlichting, en eventuele extra's zoals een buitenkeuken.

Stap 2: voorbereiding

Nu u een plan hebt gemaakt en het ontwerp hebt bepaald, is het tijd om de bouwplaats voor te bereiden. Hier zijn enkele stappen die u moet volgen:

 • Markeer de grenzen van je veranda: markeer met krijt of touw de grenzen van uw veranda op de grond, zodat u weet waar u moet bouwen.
 • Graaf de fundering: graaf een gat voor de fundering van uw veranda. De grootte en diepte van de fundering hangt af van de grootte van de veranda en de bodemgesteldheid.
 • Plaats de funderingspalen: Plaats de funderingspalen in het gat en vul het gat met beton. Laat het beton minstens een dag uitharden voordat u verder gaat met de bouw.

Stap 3: bouw de veranda (vervolg)

Met de bouwplaats voorbereid en de fundering in de grond, kunt u nu beginnen met het bouwen van de veranda. Hier zijn enkele stappen die u moet volgen:

 • Plaats de balken: leg de balken op de funderingspalen en bevestig ze stevig vast.
 • Bouw het frame: bouw het frame van de veranda met behulp van houten balken. Zorg ervoor dat het frame stevig en stabiel is.
 • Bevestig de dakbedekking: bevestig het dak op het frame. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen beschikbaar, zoals dakpannen, golfplaten of polycarbonaat platen.
 • Installeer de verlichting: installeer de verlichting die u hebt gekozen voor uw veranda. Kies voor LED-verlichting, omdat deze duurzamer en energiezuiniger zijn.
 • Voeg extra's toe: voeg eventuele extra's toe, zoals een buitenkeuken of een buitenhaard.

Stap 4: afwerking en decoratie

Nu uw veranda is gebouwd, is het tijd voor de afwerking en decoratie. Hier zijn enkele vervolgstappen waar u alvast rekening mee kunt houden:

 • Schuur en verf de veranda: schuur het hout en verf de veranda in de kleur die u hebt gekozen.
 • Leg de vloer: leg de vloer van de veranda. Er zijn verschillende soorten vloeren beschikbaar, zoals houten vloeren, tegels of beton.
 • Plaats het meubilair: plaats het meubilair op de veranda. Kies voor comfortabele stoelen en tafels die passen bij de stijl van uw veranda.
 • Voeg decoraties toe: voeg leuke decoraties toe, zoals planten, kussens en verlichting. Maak het eigen.

3x de voordelen van het bouwen van uw eigen veranda

Er zijn verschillende voordelen aan het bouwen van een eigen veranda. Hier zijn drie mogelijke voordelen:

 1. Extra leefruimte: een veranda biedt extra leefruimte, waardoor u meer ruimte hebt om te ontspannen, te eten of te entertainen. Dit is vooral handig als u weinig ruimte in huis hebt of als u graag tijd buiten doorbrengt.
 2. Verhoging van de waarde van uw huis: een veranda kan de waarde van uw huis verhogen, omdat het een aantrekkelijk kenmerk is dat veel kopers waarderen. Als u overweegt om uw huis in de toekomst te verkopen, kan het bouwen van een veranda een slimme investering zijn.
 3. Esthetisch element: een veranda kan een esthetisch element toevoegen aan uw huis en tuin. Het kunt uw tuin er mooier uit laten zien en kunt uw huis een unieke uitstraling geven. Een veranda kan ook een gezellige sfeer creëren, waardoor je graag tijd buiten doorbrengt.

Klaar om uw eigen droom veranda te bouwen?

Het bouwen van uw eigen veranda is een uitdagende klus, maar gelukkig met het juiste stappenplan, wat hulp en materiaal kan iedereen het doen!

Door het volgen van het stappenplan van RnW Veranda's en het gebruik van hoogwaardige materialen, kunt u jarenlang genieten van uw eigen droom veranda.

Een veranda biedt u niet alleen extra leefruimte, maar het verhoogt ook de waarde van uw mooie huis. Ook niet onbelangrijk: het voegt een esthetisch element toe aan je tuin.

Vraag om hulp waar nodig

Als u nog nooit eerder een veranda hebt gebouwd, is het belangrijk om geduld te hebben en uzelf de tijd te gunnen om het project tot een goed einde te brengen.

Neem de tijd om het juiste materiaal te kiezen, bereid de bouwplaats goed voor en volg het stappenplan stap voor stap. Geduld is een schone zaak! 

Als u het gevoel hebt dat u wel wat hulp kunt gebruiken bij het bouwen van uw prachtige veranda, aarzel dan niet om contact op te nemen met een ervaren klusser of met ons. Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste materiaal, afmetingen en het plaatsen.

Komt u er echt niet uit? Schroom niet om contact op te nemen met een professional. Iemand die u bij kunt staan tijdens de bouw van uw veranda.

We hopen dat dit stappenplan van RnW Veranda's u heeft geholpen bij de bouw van uw eigen veranda. Geniet van het extra buitenleven dat uw veranda u gaat leveren!

Veel gestelde vragen over het bouwen van uw eigen veranda

Hieronder zijn enkele veelgestelde vragen over het bouwen van een veranda.

 1. Hoeveel kost het om een veranda te bouwen?

De kosten voor het bouwen van een veranda variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal en de extra's die u kiest. Het is het beste om een budget te bepalen voordat u begint met het bouwen van uw veranda.

 1. Is het nodig om een vergunning aan te vragen voor het bouwen van een veranda?

Dit verschilt per gemeente. Het is verstandig om bij de gemeente te informeren of er een vergunning nodig is voor het bouwen van een veranda.

 1. Kan ik een veranda bouwen als ik weinig ervaring heb met klussen?

Het bouwen van een veranda is een uitdagende klus, maar met het juiste stappenplan en wat geduld kan iedereen het doen. Als u weinig ervaring hebt met klussen, is het wellicht verstandig om hulp te vragen van een ervaren klusser.