0
Toegevoegde producten:
Totaal (0 Producten)
€0,00 incl. BTW
Gratis verzending
Totaal
€0,00 incl. BTW
Bekijk winkelwagen
Menu

Eenvoudig zelf een serre maken

Een serre maken is een weloverwogen beslissing. Als u een serre gaat maken verbetert u namelijk uw wooncomfort en voegt u er waarde aan toe. U kunt er heerlijk genieten van uw tuin, ook in winterdagen of dagen waarop het weer wat minder is. Het wordt niet voor niets een ‘wintertuin' genoemd.

 

Licht in uw serre

Daarnaast creëert u meer licht in uw woning als u overweegt een serre te maken, wat gezond is maar natuurlijk ook erg sfeervol. Een alternatief hiervoor is een lichtstraat in uw dak.

Over het algemeen kunt u een serre maken zonder vergunning. Wel is het verstandig uw buren erbij te betrekken om narigheid achteraf te voorkomen.

Aandachtspunten bij een serre maken

Voordat u een serre gaat maken dient u na te denken over de locatie van uw serre. Aan welke zijde van uw huis gaat u deze plaatsen? Houd hierbij rekening met de lichtinval. Daarnaast dient u na te denken over de stijl waarin u uw serre wilt maken. Wordt het een moderne serre of een klassieke serre? Beide erg mooi maar de keuze hierin is afhankelijk van de stijl van uw woning.

Welk materiaal is nodig om een serre te maken?

Denk tenslotte ook na over het materiaal waarmee u uw serre wilt maken. RnW Veranda's levert u met name aluminium serres. Deze zijn qua constructie sterker en onderhoudsvriendelijker dan bijvoorbeeld een houten serre. Ook is de levensduur van een aluminium serre groter dan een houten serre.

Snelle levering van uw serre

Als u een serre gaat maken kunt u bij RnW Veranda's binnen twee weken aan de slag. Vanwege onze grote voorraad leveren wij namelijk gegarandeerd binnen twee weken door heel Nederland (m.u.v. de Waddeneilanden). U kunt ervoor kiezen uw serre zelf te maken met een zelfbouw pakket, maar het is verstandig dit door een aannemer of klusserbedrijf te laten verrichten. Bijna al onze overkappingen zijn te monteren op een houten onderconstructie.

Laat u inspireren

 

Serre maken

Impressie van ons werk

Liever een veranda maken?

Het verschil tussen een serre en veranda is vaak de locatie en het uiterlijk. Een serre is altijd een verlengde van een huis voor extra woonruimte. Een veranda wordt vaak los gezien van een huis. Serres hebben veel ramen en veranda's niet standaard, alleen als je kiest voor het toevoegen van lichtstraten in het dak en een glazen schuifwand. Daarnaast zijn serres ook vaak verwarmd, maar ook dit kunt u natuurlijk regelen voor een veranda wanneer deze ook dicht kan. Al met al heeft u genoeg opties om uw huis en tuin naar uw wensen te maken. Wilt u liever zelf een zelfbouw veranda dan een serre? Lees meer over het proces en de keuzes die u kunt maken bij RnW Veranda's.