0
Toegevoegde producten:
Totaal (0 Producten)
€0,00 incl. BTW
Gratis verzending
Totaal
€0,00 incl. BTW
Bekijk winkelwagen
Menu

Zelf veranda maken

Zelf een prachtige veranda maken

Bij een veranda denkt u al snel aan een vakantiehuis aan zee of in een mooie bosrijke omgeving. Maar u kunt ook een veranda aan uw eigen huis bouwen en zo het heerlijke gevoel van vakantie naar uw eigen tuin verplaatsen. Het bouwen van een veranda klinkt als een ingewikkelde klus, maar het valt best wel mee. Natuurlijk moet u een beetje een handige klusser zijn, maar als u vaker zelf aan of in uw huis hebt geklust dan is het absoluut goed te doen om zelf veranda te maken. De veranda bouwpakketten van RnW Veranda's worden altijd op maat gezaagd door ons en al voorzien van alle schroefgaten. Het is aan u om het bouwpakket in elkaar te zetten, maar met ons stappenplan is dat goed te doen. En heeft u tussendoor vragen? Dan kunt u altijd contact met ons ervaren team opnemen.

Een veranda van hout of van aluminium

U kunt een veranda zowel van hout als van aluminium maken. Dat laatste materiaal is natuurlijk onderhoudsvriendelijker dan hout. Een houten veranda moet worden onderhouden met beschermende verf of beits om te voorkomen dat het hout onder invloed van weersinvloeden gaat rotten. Daar staat tegenover dat een houten veranda sfeervoller is dan een aluminium veranda. Waar u voor kiest is afhankelijk van de mogelijkheden bij de woning, het soort woning en natuurlijk uw eigen persoonlijke voorkeur.

Verschillende typen veranda’s

Bij een veranda denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan een veranda die vast aan het huis wordt gebouwd. Dit komt ook het meeste voor. Maar als u een grote tuin heeft kunt u natuurlijk ook zelf veranda bouwen die geheel los van het huis staat. Ook voor het bouwen van zo'n zogenaamde woningveranda kunt u bij verandaspecialist RnW Veranda's terecht voor alle materialen en instructies.

Verschillende modellen veranda’s

Het eerste dat u bepaalt als u zelf een veranda wilt bouwen is wat voor model u precies wilt. U kunt kiezen voor een dichte veranda. Het voordeel daarvan is dat u altijd beschut zit. U kunt in een dichte veranda, zeker als die van een dak is voorzien dat geheel dicht is, al snel buiten zitten, ook als het nog niet hoogzomer is. Feit is natuurlijk wel dat het uitzicht op de omgeving wordt belemmerd. Wilt u dat liever niet dan kiest u voor een open veranda, waar de wind doorheen kan waaien. Dat geeft behalve meer zicht op de omgeving ook heerlijk verkoeling als aan het einde van een warme zomerdag de wind opsteekt voor een lekker verkoelend briesje. 

Zelf veranda maken

Zelf veranda maken met verschillende onderdelen

Een veranda bestaat uit de volgende onderdelen. Allereerst natuurlijk de vloer van de veranda, deze wordt gemaakt van vlonderplanken of van hardhout. Vervolgens de overkapping, geheel gesloten of half open. Hiervoor kunt u verschillende materialen gebruiken. U kunt een glazen dak op de veranda maken, maar ook een dak van polycarbonaatplaten. Voor de afsluiting gebruikt u desgewenst een verandahek, dit zorgt ook voor veiligheid zodat kleine kinderen bijvoorbeeld niet van de veranda kunnen vallen als er even geen toezicht is. Tot slot kan de veranda worden voorzien van een toegang, al dan niet met een deur en een trap naar de tuin.

Ontdek onze showtuin